注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

N·格里高利·曼昆的博客

恒甫学社的学术性分支博客

 
 
 

日志

 
 
关于我
曼昆  

曼昆

网易考拉推荐

NX(e)  

2008-02-10 06:43:17|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Friday, February 08, 2008

NX(e)
NX(e)【NX=Net exports净出口,e=exchangerate外汇率】

Translated by StarryNight

NX(e) - 曼昆 - N·格里高利·曼昆的博客
A great picture from Menzie Chinn shows that in the world, like inthe textbooks, the trade balance depends on the exchangerate.
来自MenzieChinn的图片显示:现实社会的贸易平衡和书本中的一样,取决于外汇率。

The figure show the log real dollar exchange rate (a higher valuemeans a weaker dollar) lagged two years (in blue), the ratio of netexports to GDP (in red), and the ratio of net exports excluding oilto GDP (in green). The last recession is shaded in gray.
图中蓝色线表示滞后两年的真实美元外汇率的对数(一个较高的数值意味着一个弱势的美元),红色线表示净出口与GDP(国民生产总值)的比,绿色表示除去石油的净出口和GDP(国民生产总值)的比。最近的一次衰退以灰色阴影表示。

  评论这张
 
阅读(122)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017